Коротка інформація про кабана

24.02.2017

Коротка інформація про кабана

Кабан – це велике парнокопитне тварина з класу ссавців. Від кабана відбулися домашні свині, тому зовні ці тварини дуже схожі. У кабана щільне тулуб, велика голова, великі і загострені вуха, хвіст середньої довжини з пензликом.

Кабан – велике парнокопитне тварина

Тіло вкрите твердою щетиною, під щетиною є більш м’який і густий підшерсток. Основний колір щетини рудувато-бурий, підшерсток – сірувато-коричневий, а щетина на хвості, морді, ногах і копитах – чорні. У кабанів, що мешкають у різних регіонах, забарвлення хутра і підшерстя може варіювати. Довжина тіла дорослого кабана досягає 175 см, висота – приблизно 100 см, а вага близько 100 кг, але в рідкісних випадках вага може досягати 275 кг Самки кабанів зазвичай менше самців.

Поширення та місця проживання

Дикі кабани широко поширені в Європі і Азії, зустрічаються в північних районах Африки. У Європі живуть у широколистяних і змішаних лісах, а в Азії – в степовій зоні. Кабани воліють такі місця, де є поблизу річка або озеро, можуть жити в заболочених районах.

Харчування

Кабани поїдають коріння рослин

Кабани всеїдні, але в основному їх меню складається з рослинної їжі. Кабани охоче поїдають жолуді, горіхи, гриби, ягоди, цибулини, бульби, корені і кореневища різних рослин. Взимку їм нерідко доводиться вгамовувати голод корою дерев і пагонами. Крім рослинної їжі кабани доповнюють свій раціон тваринною їжею, поїдаючи жаб, змій, пташині яйця, рибу, черв’яків, жуків і молюсків. Іноді кабани можуть нападати і на великих тварин – зайців, косуль або ланей. Меню кабанів залежить від пори року і від того, в якій місцевості вони мешкають.

Кабани не схильні до впливу деяких отрут і можуть поїдати деякі отруйні рослини, отруйні змії теж не представляють для них небезпеки.

Спосіб життя

Незважаючи на зовнішню неповороткість, дикі кабани – це активні і рухливі тварини. Вони можуть пересуватися зі швидкістю 40 км/год і здатні перепливати досить великі відстані.

Кабан може швидко бігати

У кабанів поганий зір, але дуже тонкий нюх і чуйний слух. Тварини люблять повалятися в бруді, так як грязьові ванни дозволяють їм позбутися від паразитів і від перегріву. Жарким літом вони можуть цілий день сидіти в теплій калюжі, залишаючи її тільки ввечері, щоб скупатися в річці і повечеряти.

Кабан любить повалятися в бруді

Дикі кабани – це суспільні тварини, що живуть стадами. В одному стаді зазвичай від 10 до 30 самок, дитинчата і кілька молодих самців. Іноді стадо може складатися з 100 особин різного віку. Дорослі самці приєднуються до стада лише восени і взимку. Решту часу вони живуть самостійно.

Раз у році у самки народжується від двох до шести поросят, але буває і більше. Дитинчата забарвлені не так, як дорослі кабани. На їх шубці є по кілька смужок, завдяки яким поросята залишаються непоміченими в лісі. Самки кабанів – дуже дбайливі мами, вони оберігають своїх дитинчат і безстрашно захищають їх від ворогів.

Короткий опис статті: кабан Коротка інформація про кабана. Зовнішній вигляд, поширення, місця проживання, харчування, спосіб життя кабанів.

Джерело: Коротка інформація про кабана

Також ви можете прочитати